16 de març 2012

Garbuix post imatge

Garbuix post imatge d’Alexandre Ayxendri presenta un obra composta per onze estampes en blanc i negre obtingudes de fotogrames, captures de pantalla... imatges allotjades a Internet.... síntesi totes elles d’una preselecció de centenars publicades a la xarxa i que es corresponen amb films de terror de gènere vampíric. Amb paraules seves:




«Un exercici de síntesis i reciclatge d’imatges que van des de l’expressionisme alemany fins la factoria Hammer. Fotografies muntades sobre vidre amb cremades ominoses, on la mirada del retrat ha mort. Protagonistes d’una pèrdua d’afecte fruït de l’anonimat de conviure entre milions d’imatges; pels estigmes de les manipulacions digitals; per la descontextualització del seu contingut... Un darrer acte de distorsió personal a aquest cicle d’imatges ja esmicolades per l’empremta del temps, els mitjans tecnològics i per la pèrdua de valor de continguts allotjats a la xarxa per l’abús del consum massiu de novetats efímeres.»



Un treball que trastoca els usos tradicionals de la fotografia amb la seva nova visió d’un gènere clàssic familiar, que no deixa de recuperar i introduir molts dels temes magistralment treballats pel propi Hitchcock com el reconeixement i la repetició, el temps i la memòria, la complicitat i la duplicitat, l’autoria i l’autenticitat, la foscor i la llum.



Manel Margalef
Artista i Professor 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada